Twaróg to tradycyjny produkt mleczny o konsystencji grudkowatej, który powstaje z mleka i uważany za najprostszą formę sera. W naszej mleczarni produkowany niemal w sposób niezmieniony. Ręcznie formowany, prasowany oraz pakowany według potrzeb konsumentów: m.in. w pergamin, w folie oraz inne opakowania przyjazne dla środowiska.
W składzie występuje tylko mleko oraz kultury bakterii fermentacji mlekowej.
W ofercie posiadamy twaróg tłusty, półtłusty oraz chudy.
Charakteryzuje się delikatnym, lekko kwaśnym smakiem i delikatną, miękką konsystencją.
Twaróg wytwarzany w mleczarni w Wieluniu jest bogatym źródłem białka o wysokiej jakości, zawiera składniki odżywcze takie jak wapń, fosfor, witaminy z grupy B oraz kwasy tłuszczowe.
Twarogi naturalne z Wielunia nie posiadają konserwantów, sztucznych barwników czy aromatów.
Twarogi naturalne z Wielunia posiadają certyfikat Jakość Tradycja* uznany przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Doskonały do kanapek, można wykorzystywać do różnego rodzaju do potraw zarówno na słodko jak i słono.
Twaróg tłusty Klinek pergamin zawartość tłuszczu – 8,5 %
Waga około 500 g
Opakowanie zbiorcze: skrzynka 12 kg
Kod kreskowy: 5904903000141
Twaróg tłusty klinek folia – 8,5% tłuszczu
Opakowanie jednostkowe: klinek ok. 350 g – 400 g
Opakowanie zbiorcze: 8 kg – karton
Twaróg tłusty (kostka) – 8,5 % tłuszczu
Opakowanie jednostkowe: kostka ok. 250 g – 300 g.
Opakowanie zbiorcze: 8 kg – karton.
Twaróg półtłusty (pergamin)
Opakowanie jednostkowe: kostka ok. 800 g – 1000 g
Opakowanie zbiorcze: 15 kg – skrzynka
Kod kreskowy: 5904903000097
Twaróg półtłusty
Opakowanie jednostkowe: kostka 250 g.
Opakowanie zbiorcze: 32 szt. – karton
Kod kreskowy: 5904903000103
Twaróg półtłusty mielony
Opakowanie jednostkowe: kostka 250 g
Opakowanie zbiorcze: 32 szt. – karton
Kod kreskowy: 5904903000547
Twaróg półtłusty / chudy
Opakowanie jednostkowe: kostka ok. 400 g – 500 g.
Opakowanie zbiorcze: 8 kg – karton.
Twaróg półtłusty / chudy (kostka)
Opakowanie jednostkowe: kostka ok. 250 g – 350 g.
Opakowanie zbiorcze: 8 kg – karton.
*https://www.gov.pl/web/rolnictwo/krajowe-systemy-jakosci-zywnosci
„Jakość Tradycja” to system, w którym do produkcji używa się wyłącznie surowców, których pochodzenie jest identyfikowalne i które nie zawierają komponentów GMO. W systemie tym uczestniczą jedynie produkty charakteryzujące się tradycyjnym składem lub tradycyjnym sposobem wytwarzania, szczególną jakością wynikającą z ich tradycyjnego charakteru lub wyrażającą ich tradycyjny charakter.”