Nasze Masło Ekstra z Wielunia to nie tylko produkt, to historia tradycji z pasją.
Masło Ekstra z Wielunia znane jest konsumentom ze swojej najwyższej jakości, wyjątkowego smaku, który pochodzi z tradycyjnego procesu produkcji i najlepszej śmietanki używanej do jego wyrobu.
Prosty skład: tylko śmietanka.
Jako nieliczne na rynku sprzedaży nasze masło posiada zawartość 83 % tłuszczu mlecznego.
Bogactwo składników odżywczych w maśle to witaminy z grupy A, D, E, K oraz kwasy tłuszczowe które są niezbędne dla zdrowia.
Nie zawiera barwników oraz konserwantów.
Naturalne masło ma bogatszy smak i aromat świeżej śmietanki niż masło z dodatkami.
Dzięki naszej pasji i dbałość o zdrowie konsumentów nasze masło wytwarzane jest z niezwykłą starannością.
Masło Ekstra z Wielunia posiada certyfikat Jakość Tradycja* nadany przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
W produkcji korzystamy z najlepszego mleka od lokalnych Dostawców aby zagwarantować świeżość i naturalny smak.
Masło to wszechstronny i niezastąpiony składnik kulinarny. Oto kilka sposobów na używanie masła w kuchni:
• Dodatek do smarowania do bułeczek, pieczywa i tostów,
• Do smażenia i gotowania mięs, warzyw,
• Do wypieków ciast, babeczek.
Na bazie naszego masła powstają wspaniałe sosy i polewy dodając im bogatego smaku i kremowej konsystencji.
Dane logistyczne:
Masło Ekstra z Wielunia 200g
Opakowanie jednostkowe: 200 g
Opakowanie zbiorcze: 60 szt.
Kod kreskowy: 5904903000035
Ilość na palecie EUR: 2400 szt.
Masło Ekstra z Wielunia 250g
Opakowanie jednostkowe: 250 g
Opakowanie zbiorcze: 50 szt.
Kod kreskowy: 5904903000059
Ilość na palecie EUR: 2000 szt.
Masło Ekstra z Osełkowe 300g
Opakowanie jednostkowe 300 g
Opakowanie zbiorcze: 15 szt.
Kod kreskowy: 5904903000745
Ilość na palecie EUR: 600 szt.
*https://www.gov.pl/web/rolnictwo/krajowe-systemy-jakosci-zywnosci
„Jakość Tradycja” to system, w którym do produkcji używa się wyłącznie surowców, których pochodzenie jest identyfikowalne i które nie zawierają komponentów GMO. W systemie tym uczestniczą jedynie produkty charakteryzujące się tradycyjnym składem lub tradycyjnym sposobem wytwarzania, szczególną jakością wynikającą z ich tradycyjnego charakteru lub wyrażającą ich tradycyjny charakter.”