Mleko i napoje fermentowane

Mleko 2%

Mleko 2%, o wysokiej wartości odżywczej, pozyskiwane jest od lokalnych Dostawców. Jest źródłem wapnia w diecie. Dostarcza pełnowartościowego i łatwostrawnego białka. Mleko polecane jest osobom w każdym wieku. Można spożywać bezpośrednio lub jako dodatek do zup mlecznych, budyniów, ciast, kawy, herbaty, naleśników.

Opakowanie jednostkowe: butelka 1 l
Opakowanie zbiorcze: zgrzewka 6 szt.

Ilość sztuk na palecie: 504 szt.


Kefir

Kefir to napój orzeźwiający o niskiej zawartości tłuszczu oraz doskonałych walorach smakowych i dietetycznych. Wpływa na szybką regenerację właściwej mikroflory przewodu pokarmowego.

Opakowanie jednostkowe: kubek 400 g
Opakowanie zbiorcze: 12 szt. – paletka


Maślanka z produkcji masła

Maślanka jest wartościowym i dietetycznym napojem, który otrzymuje się z produkcji masła. Zawiera naturalną lecytynę, białka i sole mineralne. Występują w niej witaminy z grupy B, a dzięki obecności kwasu mlekowego maślanka wzmaga wydzielanie soków żołądkowych, pobudza i reguluje procesy trawienne.

Opakowania jednostkowe: kubek 400 g
Opakowanie zbiorcze: 12 szt. – paletka


Jogurt kremowy

Produkt jest wyjątkowy ze względu na jakość surowca oraz technikę wytwarzania. W procesie produkcyjnym nie dodajemy żadnych substancji poprawiających aromat i smak produktu. Jogurt jest napojem mlecznym fermentowanym, znanym od bardzo dawna i cenionemu ze względu na właściwości dietetyczne, lecznicze i smakowe. Wytwarzany metodą tradycyjną. Odznacza się naturalnością, aksamitnym smakiem, świeżym zapachem.

Opakowania jednostkowe: kubek 350 g, 175g
Opakowanie zbiorcze: 350g – 12 szt.; 175g – 12 szt. – paletka

Kontynuując przeglądanie tej strony, wyrażasz zgodę na wykorzystanie plików cookies. więcej informacji

Ta strona wykorzystuje pliki cookies, aby zapewnić Ci jak najlepsze doświadczenia z jej przeglądania. Jeśli kontynuujesz przeglądanie tej strony bez zmiany ustawień plików cookies w swojej przeglądarce lub klikniesz "Akceptuj", wyrażasz na to zgodę.

Zamknij