Sernik mango

Składniki:

spód:

  • 180 g kruchych ciasteczek
  • 50 g masła
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • Masa serowa:
  • 1 kg Twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony
  • 100 g pulpy mango
  • 100 g białej czekolady
  • 50 g masła
  • 3 jajka
  • 50 g cukru pudru

polewa:

  • 450 g pulpy mango
  • 1 łyżeczka agar agar
  • 1 łyżka cukru pudru

Ciastka drobno pokruszyć i wymieszać z wiórkami i roztopionym masłem. Mieszankę przełożyć do formy o średnicy 21 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekać 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st., po czym odstawić do wystudzenia. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej wraz z masłem, a następnie przestudzić. Twaróg zmiksować z cukrem pudrem, jajkami i pulpą z mango. Dodać wystudzoną roztopioną czekoladę z masłem. Masę wylać na podpieczony spód, a następnie piec 1 h w 180 st., po czym wystudzić. Agar agar oraz cukier puder wymieszać z pulpą mango, podgrzać je do zagotowania i przestudzić. Gdy masa zacznie gęstnieć, polać nią sernik. Przed podaniem schłodzić go w lodówce minimum 3 h.

Kontynuując przeglądanie tej strony, wyrażasz zgodę na wykorzystanie plików cookies. więcej informacji

Ta strona wykorzystuje pliki cookies, aby zapewnić Ci jak najlepsze doświadczenia z jej przeglądania. Jeśli kontynuujesz przeglądanie tej strony bez zmiany ustawień plików cookies w swojej przeglądarce lub klikniesz "Akceptuj", wyrażasz na to zgodę.

Zamknij