Bazyliowe gofry z kolorowymi pomidorami i twarogiem

Składniki:

ciasto:

  • 1 szklanka mąki orkiszowej jasnej
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1/4 szklanki wody gazowanej
  • 3 jajka
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 pęczek bazylii
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 200 g Twarogu półtłustego Mój Ulubiony
  • żółte i czerwone pomidory oraz małe pomidorki
  • Oliwa, świeża bazylia, sól, pieprz

Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać resztę składników i wymieszać na gładką masę. Białka ubić z solą na sztywną pianę. Do masy dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. W nagrzanej lekko natłuszczonej gofrownicy upiec gofry i wystudzić je na kratce. Pomidory pokroić w plasterki. Na gofrach ułożyć twaróg i pomidory, skropić je oliwą, doprawić solą i pieprzem i udekorować bazylią.

Kontynuując przeglądanie tej strony, wyrażasz zgodę na wykorzystanie plików cookies. więcej informacji

Ta strona wykorzystuje pliki cookies, aby zapewnić Ci jak najlepsze doświadczenia z jej przeglądania. Jeśli kontynuujesz przeglądanie tej strony bez zmiany ustawień plików cookies w swojej przeglądarce lub klikniesz "Akceptuj", wyrażasz na to zgodę.

Zamknij