Warzywa korzeniowe pieczone z dipem ziołowym

  • 1 kg warzyw korzeniowych (marchew, pasternak, pietruszka, seler)
  • 1/2 główki czosnku
  • 2 czerwone cebule
  • kilka gałązek tymianku
  • oliwa
  • sól morska, pieprz

DIP:

  • 200 g Twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1/2 pęczka drobnego szczypiorku
  • igiełki z dwóch gałązek rozmarynu
  • listki z dwóch gałązek tymianku
  • 50 g oliwy
  • sól i pieprz

Warzywa obrać, pokroić na większe kawałki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Skropić oliwą, oprószyć solą i pieprzem.
Obłożyć tymiankiem i  piec ok. 40 minut w  180 stopniach C. Twarożek kanapkowo-sernikowy Mój Ulubiony rozetrzeć z solą i oliwą. Zioła drobno posiekać, dodać do serka, doprawić pieprzem, dokładnie wymieszać i podawać do upieczonych warzyw.

Kontynuując przeglądanie tej strony, wyrażasz zgodę na wykorzystanie plików cookies. więcej informacji

Ta strona wykorzystuje pliki cookies, aby zapewnić Ci jak najlepsze doświadczenia z jej przeglądania. Jeśli kontynuujesz przeglądanie tej strony bez zmiany ustawień plików cookies w swojej przeglądarce lub klikniesz "Akceptuj", wyrażasz na to zgodę.

Zamknij