Kulki twarożkowo-kokosowe

  • 200 g Twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony
  • 200 g mielonych migdałów, blanszowanych
  • 2 łyżki wiórków kokosowych + do obtoczenia
  • 50 g cukru pudru (lub więcej, wg uznania) + do obtaczania
  • 1-2 łyżki soku z cytryny lub limonki

Twarożek kanapkowo-sernikowy Mój Ulubiony dokładnie połączyć z migdałami, wiórkami, cukrem i sokiem z cytryny.
Masę schłodzić w lodówce. Pozostałe wiórki wsypać do osobnego naczynia. Dłońmi oprószonymi cukrem pudrem formować niewielkie kulki, obtaczać w wiórkach i odkładać na płaski talerz lub deseczkę wyłożoną papierem do pieczenia (jeśli chcemy kulki zmrozić). Podawać jak naszybciej, do tego momentu przechowywać w lodówce lub lekko zmrozić.