CZĘŚĆ SEROWA:
- 450 g Twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony
- 2 jajka
- 2 łyżki budyniu waniliowego
- 50 g cukru pudru
CZĘŚĆ BROWNIE:
- 100 g czekolady gorzkiej
- 70 g masła
- 200 g mąki
- 2 jajka
- ok. 100 ml mleka
- 2 łyżki kakao
- szczypta soli
- 200 g wiśni mrożonych lub odsączonych z kompotu
Twarożek kanapkowo-sernikowy Mój Ulubiony zmiksować z jajkami, cukrem i budyniem, wylać masę do natłuszczonej foremki (np. 20 cm x 30 cm). Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej. Mąkę wymieszać z kakao i solą. Dodać mleko, jajka i przestudzoną czekoladę z masłem. Porcje ciasta nakładać nierównomiernie na warstwę serową (jest cięższa więc się w nią „wtopi”), nożem tworzyć esy-floresy łącząc obie masy. W ciasto powkładać wiśnie. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach C.
Ostudzić i schłodzić ciasto, pokroić w kwadraty przed podaniem.