Mleko i napoje fermentowane

Mleko 2%

Mleko mikrofiltrowane jest najbardziej odżywcze i ma naturalny smak świeżego mleka. Niska temperatura pasteryzacji pozwala na zachowanie wszystkich witamin i mikroelementów oraz wydłuża trwałość mleka.

Opakowanie jednostkowe: butelka 1 l
Opakowanie zbiorcze: 6 szt. – zgrzewka foliowa


Kefir

Kefir to napój orzeźwiający o niskiej zawartości tłuszczu oraz doskonałych walorach smakowych i dietetycznych. Wpływa na szybką regenerację właściwej mikroflory przewodu pokarmowego.

Opakowanie jednostkowe: kubek 400 g
Opakowanie zbiorcze: 12 szt. – paletka


Maślanka z produkcji masła

Maślanka jest wartościowym i dietetycznym napojem, który otrzymuje się z produkcji masła. Zawiera naturalną lecytynę, białka i sole mineralne. Występują w niej witaminy z grupy B, a dzięki obecności kwasu mlekowego maślanka wzmaga wydzielanie soków żołądkowych, pobudza i reguluje procesy trawienne.

Opakowania jednostkowe: kubek 400 g
Opakowanie zbiorcze: 12 szt. – paletka


Jogurt kremowy

Produkt jest wyjątkowy ze względu na jakość surowca oraz technikę wytwarzania. W procesie produkcyjnym nie dodajemy żadnych substancji poprawiających aromat i smak produktu. Jogurt jest napojem mlecznym fermentowanym, znanym od bardzo dawna i cenionemu ze względu na właściwości dietetyczne, lecznicze i smakowe. Wytwarzany metodą tradycyjną. Odznacza się naturalnością, aksamitnym smakiem, świeżym zapachem.

Opakowania jednostkowe: kubek 350 g
Opakowanie zbiorcze: 12 szt. – paletka