Mleko 2%
Mleko 2%, o wysokiej wartości odżywczej, pozyskiwane jest od lokalnych Dostawców. Jest źródłem wapnia w diecie. Dostarcza pełnowartościowego i łatwostrawnego białka. Mleko polecane jest osobom w każdym wieku. Można spożywać bezpośrednio lub jako dodatek do zup mlecznych, budyniów, ciast, kawy, herbaty, naleśników.
Opakowanie jednostkowe: butelka 1 l
Opakowanie zbiorcze: zgrzewka 6 szt.
Ilość sztuk na palecie: 504 szt.
Kefir
Kefir to napój orzeźwiający o niskiej zawartości tłuszczu oraz doskonałych walorach smakowych i dietetycznych. Wpływa na szybką regenerację właściwej mikroflory przewodu pokarmowego.
Opakowanie jednostkowe: kubek 400 g
Opakowanie zbiorcze: 12 szt. – paletka
Maślanka z produkcji masła
Maślanka jest wartościowym i dietetycznym napojem, który otrzymuje się z produkcji masła. Zawiera naturalną lecytynę, białka i sole mineralne. Występują w niej witaminy z grupy B, a dzięki obecności kwasu mlekowego maślanka wzmaga wydzielanie soków żołądkowych, pobudza i reguluje procesy trawienne.
Opakowania jednostkowe: kubek 400 g
Opakowanie zbiorcze: 12 szt. – paletka
Jogurt kremowy
Produkt jest wyjątkowy ze względu na jakość surowca oraz technikę wytwarzania. W procesie produkcyjnym nie dodajemy żadnych substancji poprawiających aromat i smak produktu. Jogurt jest napojem mlecznym fermentowanym, znanym od bardzo dawna i cenionemu ze względu na właściwości dietetyczne, lecznicze i smakowe. Wytwarzany metodą tradycyjną. Odznacza się naturalnością, aksamitnym smakiem, świeżym zapachem.
Opakowania jednostkowe: kubek 350 g, 175g
Opakowanie zbiorcze: 350g – 12 szt.; 175g – 12 szt. – paletka